^
23.11.2019 | Autor: cip

V klubové restauraci U Drahušky probíhá Měsíc tradiční české kuchyně.

Přední Kopanina - Ať jste členem našeho fotbalového klubu nebo náhodný kolemjdoucí, tato nabídka je určena právě pro vás. Víkend 23.-24. listopadu máte možnost se v klubové restauraci U Drahušky dobře najíst. V akci Měsíc tradiční české kuchyně máme naplánováno pět víkendů a pět nejlepších českých menu. Teď probíhá víkend č.2. V nabídce je gulášová polévka, pečená vepřová žebra a jako dezert švestkový koláč s drobenkou.


Fotbalový klub FC Přední Kopanina má nejen výborné fotbalisty, ale také skvělého kuchaře. Pan Robert Mazur je mistr na svém místě. Celý život se věnuje české kuchyni, vyučoval jí, vařil pro vyhlášené podniky a pyšní se i svíčkovou pro anglickou královnu při její návštěvě v Praze. Teď tento klenot působí U Drahušky a dokud bude mít chuť zde fungovat, můžete u nás na periferii v našem malém klubu ochutnat možná nejlepší českou kuchyni v Praze.

Mezi jeho vyhlášené akce na závěr roku patří Měsíc tradiční české kuchyně. Pět po sobě jdoucích víkendů vaříme ty nejvyhlášenější české národní bomby. Vždy polévka, hlavní jídlo a dezert.

Akce odstartovala minulý víkend, kdy si hosté pošmákli na hovězím vývaru s játrovými knedlíčky, svíčkové s brusinkami a jablečném štrůdlu. Teď startuje víkend č.2. Polévka bude gulášová, hlavní jídlo pečená vepřová žebra s čerstvým chlebem a dezert švestkový koláč s drobenkou.

K žebrům se náramně hodí pivo. Máme pět různých druhů a šestým je speciál. Aktuálně můžete ještě stále ochutnat krušovický svatomartinský nefiltr, po kterém bude následovat únětický vánoční speciál. Máme samozřejmě i pestrou nabídku vín především od tuzemských vinařů.

A co řekl k nabídce aktuálního víkendu sám Robert Mazur?

"Gulášová polévka je oblíbená přesnídávková polévka a už jen s kouskem chleba člověka pěkně zasytí. Je to oblíbená polévka, která vznikla stejně jako většina české kuchyně díky tomu, že většinu surovin měli lidé doma z vlastních zdrojů. Hlavní jídlo pečená vepřová žebra to je typická přežíračka, hodování, obžérství. Dejte si k tomu čerstvý chléb, pivo a pusťte se do toho naplno klidně rukama. Po krátké pauze doporučuji kávu a k tomu švestkový koláč. Další domácí produkce, švestky měli lidé doma na zahradě a tak si mohli upéct skvělý koláč."

Těšíme se na Vaší návštěvu ve sportovním areálu U Drahušky. Pro rezervaci míst doporučujeme využít pevnou linku 220 517 672.

MĚSÍC TRADIČNÍ ČESKÉ KUCHYNĚ - PROGRAM:

Víkend 16.-17.11.2019

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky (35Kč), Svíčková na smetaně (149Kč), Jablkový štrůdl (45Kč)

Víkend 23.-24.11.2019

Gulášová (35Kč), Pečená vepřová žebra (189Kč), Švestkový koláč s drobenkou (45Kč)

Víkend 30.11.-1.12.2019

Jihočeská kulajda (35Kč), Pečené vepřová koleno (239Kč), Kynutý knedlík (45Kč)

Víkend 7.-8.12.2019

Dršťková (35Kč), Opékaná jitrnice s jelítkem (129Kč), Lívance s borůvkami (45Kč)

Víkend 14.-15.12.2019

Staročeská bramboračka (35Kč), Plzeňský guláš (139Kč), Palačinka s marmeládou a ovocem (45Kč)

 

Foto


www.prescogroup.cz