Přední Kopanina - Fotbal má stále pauzu, takže jediné co funguje na stadiónu U Drahušky je výdejní okénko klubové restaurace. A také rozvozy obědů. Fungují především proto, že je zde skvělý kuchař. Již od roku 2016 zde působí mistr kuchyně Robert Mazur. Všestranný sportovní znalec se speciálním zaměřením na dostihy vařil svíčkovou i pro anglickou královnu. Nyní máme tu čest, že vaří pro Drahušku. A co bude vařit v tomto týdnu?"Jako každý týden vaříme vždy tři čerstvá jídla a polévku. Říkáme tomu 3+1. V současné koronavirové situaci mohou naši hosté buď dostat jídlo v krabičce u okénka nebo můžeme zavézt na místo určení. Snad v dohledné době budeme moci otevřít také uvnitř" přeje si Robert Mazur.
Zkušený šéfkuchař se svým kolektivem každý den od časných ranních hodin připravuje jídla, zejména z české kuchyně. Tím se Drahuška pyšní. "Najdete u nás v drtivé většině českou klasiku. Dáváme si však záležet, aby tam každý týden bylo nějaké překvapení, něco neobvyklého, dále alespoň jeden šlágr z TOP5 a také ryba, sladké jídlo a těstovina," dodává Mazur.
Klubová restaurace je otevřena sedm dnů v týdnu, a to nejen pro své členy, ale také pro veřejnost. V pracovních dnech teď v Covidu 11-14, o víkendech až do 16 hodin. Objednávky jídel na rozvoz fungují do 10 hodin na tel. 220 517 672. "Vozíme do firem i do rodin po nejbližším okolí - Kopanina, Nebušice, Horoměřice, hranice našeho dosahu jsou Velké Přílepy a na druhé straně Evropská. Posbíráme objednávky a před jedenáctou hodinou vyrazí dvě auta na dva okruhy. Nejpozději do 12.30, spíše však dříve, mají zákazníci jídlo na stole", říká Mazur.
A co by zkušený šéfkuchař doporučil pro tento týden. Na která jídla se on osobně nejvíce těší?
"Za mě tento týden v pondělí krůtí plátek na hlívě ústřičné a ve čtvrtek jednoznačně pečená vepřová líčka, smetanový špenát, bramborové noky. To je velká premiéra u nás. V dalších dnech jsou moje TOPky v úterý tilápie, ve středu smažený celer a v pátek kotleta pečená v šouletu. Ale výběr nechám na hostech, věřím, že jim bude chutnat vše," usmívá kuchařský matador a nezapomene pohladit svého knírače Aerin. Jeho Ája se pomalu, ale jistě stává maskotem restaurace U Drahušky.
Na závěr se ptáme Roberta, jestli některý z jeho tipů zvítězí v počtu prodaných porcí v tomto týdnu. Podle něj se to však nestane. "V nabídce aktuálního týdne nechybí ani holandský řízek a španělský ptáček a to jsou u nás mega šlágry. To nemůže nic překonat," dodal kopaninský šéfkuchař, který teď baví fanoušky na stadiónu U Drahušky místo fotbalistů.
Pro nabídku tohoto týdne otevřete fotku pod článkem nebo klikněte zde . Klubovou restauraci U Drahušky můžete také sledovat na sociálních sítích Instagram nebo Facebook. Budeme rádi za Vaše lajky i sledování pravidelných příspěvků.